Tonijnsalade met cranberry

Tonijnsalade met cranberry

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels rode ui
  • 3 eetlepels gedroogde cranberries
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • ½ eetlepel Provence kruiden
  • Snufje zout en peper
  • Handjevol jonge spinazie
  • 1 blikje tonijn (in water)
  • 4 sneetjes volkoren brood

Aantal personen: 1 tot 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4.5 sterren - gebaseerd op 2 reviews

Als je op zoek bent naar een verfrissende lunch die tevens goedkoop is, zit je met de tonijnsalade met cranberry wel goed. De maaltijd kost omgerekend nog geen 2 euro per persoon. De tonijn wordt aangevuld door groenten zoals rode ui, cranberries en jonge spinazie. Om smaak toe te voegen wordt er een kruidenmix uit de Provence gebruikt. Deze bestaat onder meer uit wat venkel, basilicum, rozemarijn en tijm.


Bereiding Tonijnsalade met cranberry:

De bereiding van de tonijnsalade met cranberry is eenvoudig en kost weinig tijd. Binnen 10 minuten heb je lekkere sandwiches voor één of twee personen klaargemaakt.

Begin met de voorbereiding en laat de tonijn dus uitlekken en versnipper de rode ui. Meng deze ingrediënten dan met de gedroogde cranberries, amandelen, mayonaise en de kruiden. Om de Provence kruiden te maken moet je wellicht eerst tijm, basilicum, venkel en rozemarijn mixen. Roer goed en breng dan op smaak met een snufje zout en peper.

Om de tonijnsalade met cranberry beter te kunnen serveren wordt het op een sandwich opgediend. Doe de volkoren boterhammen even onder een tosti-ijzer zodat ze lekker krokant worden. Verdeel de salade vervolgens over het brood en voeg eventueel wat mayonaise toe. Maak het af met de jonge spinazie of andere groentesoort naar keuze.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: