Tonijnsalade met kip

Tonijnsalade met kip

Ingrediënten:

  • 180g witte tonijn
  • 1 blik (350g) kippenborst
  • ¼ kopje abrikozenjam
  • 1/3 kopje mayonaise
  • 1 kopje donkere rozijnen
  • 2 eetlepels honingmosterd
  • 3 eetlepels augurksappen
  • ½ rode appel
  • Snufje peper en zout

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

In sommige recepten zijn zowel vis als vlees goed met elkaar te combineren. Een perfect voorbeeld is de tonijnsalade met kip. Door gebruik te maken van kippenborst uit blik heb je lekker mals vlees dat de smaak van de tonijn niet overheerst. De dressing wordt gemaakt van abrikozenjam, mayonaise, honingmosterd en zoete augurksappen.

Mocht je het te zoet vinden kun je de honingmosterd door Dijonmosterd vervangen. Om het wat meer zomers te maken, zou je het kunnen serveren op een bedje van spinazie of sla.


Bereiding Tonijnsalade met kip:

Het bereiden van de tonijnsalade met kip is geen kunst, want het is zeer eenvoudig. Tevens is het een voordeel dat het niet lang duurt, want in maximaal 10 minuten heb je een maaltijd. Het recept is bedoeld voor één persoon.

Laat de tonijn uitlekken en doe deze samen met de kippenborst in een keukenmachine. Vermaal tot een fijne massa en verplaats naar een middelgrote kom. Voeg de mayonaise, mosterd, abrikozenjam en augurksappen toe. Verwijder het klokhuis van de rode appel en snijd in vieren. Zet de kwarten rechtop en snijd ze in de lengte doormidden zodat je de rode helften overhoudt.

Snijd deze delen van de appel fijn en voeg toe aan het mengsel van witte tonijn en kip. Roer vervolgens de rozijnen door de tonijnsalade met kip. Breng op smaak met een snufje zout en voldoende peper. Zet eventueel nog een uurtje in de koelkast.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: