Gevulde tomaat met tonijnsalade

Gevulde tomaat met tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn (180g)
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Sap van ½ citroen
  • 1 groene ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 of 2 gekookte eieren

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Veel groenten kunnen prima gevuld worden met salade of andere ingrediënten. Eerder zag je al een recept voor een gevulde paprika, maar dit is weer een ander gerecht. Het recept voor de gevulde tomaat met tonijnsalade is zeer eenvoudig te bereiden. Je snijdt de tomaat open en vult deze met de ingrediënten. Deze maaltijd smaakt heerlijk en vult daarnaast ook erg goed. Voeg eventueel wat mayonaise toe, zodat de tonijnsalade beter hecht. Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken. Voor aanraders kun je bij de andere recepten kijken.


Bereiding Gevulde tomaat met tonijnsalade:

Het bereiden van de gevulde tomaat met tonijnsalade duurt ongeveer 20 minuten. Uiteindelijk heb je 3 stuks klaargemaakt, waar je met 2 personen van kan genieten. Eventueel kun je ook meer tomaten met de tonijnsalade vullen.

1. Laat de tonijn uitlekken en begin alvast met de voorbereiding.
2. Pers het teentje knoflook en meng dit door de tonijn.
3. Snijd de stengels selderij en groene uien in kleine stukjes.
4. Voeg de groenten toe aan de tonijn.
5. Hak de gekookte eieren in kleine stukjes en meng deze door de tonijnsalade.
6. Snijd een citroen doormidden en gebruik een helft voor het sap.
7. Meng het sap door de tonijnsalade en breng op smaak met zout en peper.
8. Verwijder de toppen van de tomaten. Vervolgens zal je de inhoud moeten verwijderen om zo een stevige ‘kop’ te maken.
9. Gebruik eventueel wat tomaat voor de tonijnsalade. Verdeel de salade over de tomaten.
10. Serveer eventueel met wat blaadjes sla.

Tip: Als je citroensap te zuur vindt, kun je deze voor augurksappen vervangen. Zo krijgt de tonijnsalade een zoetere smaak.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: