Griekse pasta tonijnsalade met rode ui

Griekse pasta tonijnsalade met rode ui

Ingrediënten:

  • 500g penne pasta
  • 2 pruimtomaten
  • ½ komkommer
  • ¼ rode ui
  • ¼ kopje ontpitte Kalamata olijven
  • ¼ kopje peterselie
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • ¼ kopje fetakaas
  • 180g tonijn
  • Zout en peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De Griekse pasta tonijnsalade met rode ui is een zeer uitgebreide salade. Het gerecht bestaat uit vele soorten groenten zoals komkommer, rode ui, peterselie en pruimtomaten. De Kalamata olijven zorgen voor extra smaak terwijl de pasta tonijnsalade ook een dressing bevat. Het recept heeft een dressing die bestaat uit rode wijnazijn en olijfolie. Je kunt eventueel ook augurksappen gebruiken. De maaltijd wordt afgemaakt door een beetje fetakaas.


Bereiding Griekse pasta tonijnsalade met rode ui:

Het recept voor de Griekse pasta tonijnsalade is geschikt voor 4 personen. De bereiding duurt 25 minuten, waarvan de voorbereiding een kwartier in beslag neemt. Het klaarmaken van de Griekse pasta tonijnsalade is echter zeer eenvoudig.

1. Hak de pruimtomaten, rode ui en de peterselie fijn.
2. Ontdoe de komkommer en olijven van hun pitten en snijd ze in stukjes.
3. Verkruimel de fetakaas en laat de tonijn uitlekken.
4. Vul een pan met gezouten water en kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
5. Laat de penne uitlekken terwijl je de rode wijnazijn in een grote kom giet.
6. Klop langzaam de olijfolie erdoor. Giet gestaag bij de rode wijnazijn.
7. Roer de pruimtomaten, komkommer, rode ui en olijven door elkaar.
8. Voeg de pasta en peterselie toe en roer de tonijn er doorheen.
9. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de fetakaas over de pasta tonijnsalade.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: