Tonijnsaladerecept.nl

Heerlijke tonijnsalade recepten hier verzameld

Mini wraps met tonijnsalade

Mini wraps met tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 2 bladeren sla
  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1/2 avocado
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/4 theelepel wasabi
  • 1 blikje tonijn
  • 2 tortilla's

Aantal personen: 6 tot 12
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De mini wraps met tonijnsalade zijn zeer geschikt als borrelhapjes. Je snijdt de wraps in kleinere stukken waardoor er lekker fingerfood ontstaat. De maaltijd wordt gevuld met frisse groenten namelijk wortel, avocado en komkommer. Het is ook mogelijk om andere groenten te gebruiken.

Er wordt een dressing gemaakt van mayonaise en wasabi. Het laatste ingrediënt is erg heet, dus pas op dat je niet te veel gebruikt. De mini wraps met tonijnsalade zijn wel een beetje vergelijkbaar met sushi. Ze hebben dezelfde vorm maar worden niet gevuld met rijst.


Bereiding Mini wraps met tonijnsalade:

De bereiding van de mini wraps met tonijnsalade is niet moeilijk. Het snijden van de groenten kost tijd maar in 20 minuten kun je de borrelhapjes bereiden. Met dit recept kun je ongeveer 12 hapjes maken.

1. Laat de tonijn uitlekken en ‘verkruimel’ de tonijn tot grove vlokken.
2. Schil de komkommer, verwijder de pitten en versnipper in de lengte.
3. Verwijder de buitenste laag van de wortel om deze daarna te raspen.
4. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in plakjes van 1,5 cm dikte.
5. Meng de tonijn met 2 eetlepels mayonaise en de wasabi. Roer de ingrediënten goed door elkaar en zet het opzij.
6. Besmeer de twee tortilla’s beide met een halve eetlepel mayonaise.
7. Leg hier vervolgens een blaadje sla bovenop.
8. Schik de komkommer, wortel en avocado in de buurt van een rand.
9. Schep de tonijn naast de groenten zodat je een mooie verdeling krijgt.
10. Rol de tortilla’s dicht en snijd de wraps met tonijnsalade in kleine plakjes.
11. Serveer de borrelhapjes eventueel nog met een sausje.

Tip: Verwarm de tortilla’s een halve minuut in de oven. Hierdoor zijn ze makkelijker dicht te vouwen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: