Tonijnsaladerecept.nl

Heerlijke tonijnsalade recepten hier verzameld

Pasta tonijnsalade met olijven en selderij

Pasta tonijnsalade met olijven en selderij

Ingrediënten:

  • 250g macaroni
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • 1/4 kopje mayonaise
  • Zwarte peper en zout
  • 180g tonijn
  • Blikje zwarte olijven (100g)

Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De pasta tonijnsalade met olijven en selderij is zeer geschikt als lunch. Daarnaast is het ook lekker om de salade tijdens een barbecue te serveren. De maaltijd is niet echt romig van smaak want de mayonaise is vooral bedoeld om het samen te houden.

Je kunt eventueel nog verse kruiden zoals peterselie, tijm, dille of basilicum toevoegen om de smaak te verbeteren. De pasta tonijnsalade met olijven wordt bereid met macaroni maar je kunt ook andere pasta gebruiken. Het gerecht is zowel warm als koud te eten.


Bereiding Pasta tonijnsalade met olijven en selderij:

De bereiding van de pasta tonijnsalade met olijven is binnen 15 minuten gebeurd. Het zijn slechts een aantal kleine stappen die voor een heerlijk gerecht zorgen. De tonijnsalade is geschikt voor 2 tot 3 bescheiden porties.

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg wat zout toe aan het water en laat het koken voordat je de macaroni in de pan doet.
2. Hak ondertussen de bleekselderij en de ui fijn.
3. Laat de tonijn en zwarte olijven uitlekken om ze vervolgens grof te snijden.
4. Meng de pasta, bleekselderij, olijven, ui en tonijn in een grote kom.
5. Voeg een goede klodder mayonaise toe en breng op smaak met zout en peper.
6. Roer de ingrediënten goed door elkaar voor een mooie smaakverdeling.
7. Bestrooi eventueel met wat verse kruiden.

Tip: Het is zonde om de pasta tonijnsalade met olijven weg te gooien. Bewaar het resterende deel in de koelkast en neem het mee naar je werk of school.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: