Pasta tonijnsalade met rucola en sjalotjes

Pasta tonijnsalade met rucola en sjalotjes

Ingrediënten:

  • 2 ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel extra virgine olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 rode paprika
  • 2 kopjes rucola
  • ¼ kopje sjalotten
  • 180g penne pasta
  • 225g tonijn

Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De pasta tonijnsalade met rucola en sjalotjes is makkelijk te bereiden en dient als makkelijke lunch of snelle maaltijd tijdens het diner. In het recept wordt penne pasta gebruikt maar je bent vrij om andere soorten zoals spaghetti of macaroni te gebruiken. Om de pasta tonijnsalade met rucola op smaak te brengen worden er kappertjes en geroosterde paprika gebruikt. De dressing bestaat uit olijfolie en wat rode wijnazijn.


Bereiding Pasta tonijnsalade met rucola en sjalotjes:

Het bereiden van de pasta tonijnsalade met rucola is niet moeilijk, maar vergt wel wat voorbereiding. Hierdoor duurt de bereiding iets langer en heb je binnen een halfuur de maaltijd klaar. Het recept is geschikt voor 2 tot 3 personen.

Verwarm de oven en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en het membraan en leg ze in de oven. De kooktijd is ongeveer 15 minuten maar houdt het even in de gaten of de buitenkant zwart wordt. Laat daarna een kwartier staan, verwijder de zwarte schil en hak de rode paprika in blokjes.

Breng enkele liters water aan de kook in een grote pan en voeg 2 theelepels zout toe. Kook de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta daarna af, spoel met koud water en laat het goed uitlekken. Laat de kappertjes en de tonijn uitlekken terwijl je de sjalotten dun snijdt.
Neem genoeg rucola en maak het fijn.

Meng de olijfolie en rode wijnazijn in een kleine kom. Roer de paprika, penne pasta, rucola, sjalotjes, kappertjes, tonijn en de dressing goed doorelkaar. Breng daarna op smaak met het resterende zout. Serveer de pasta tonijnsalade met rucola op meerdere schaaltjes of borden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: