Thaise tonijnsalade

Ingrediënten:
- 2 blikjes tonijn (360 gram)
- 4 eetlepels limoensap
- 1 kleine ui
- ¼ theelepel zwarte peper
- ¼ kopje koriander
- ¼ kopje groene ui
- 1 ½ eetlepel vissaus
De Thaise tonijnsalade wordt veel in Thailand gegeten. Het is een echte delicatesse die op verjaardagen of in restaurants wordt geserveerd. De Thaise tonijnsalade wordt daarnaast in veel plaatselijke kookboeken beschreven. Het duurde niet lang totdat het recept ook zijn intrede op het internet deed. Deze salade is licht, verfrissend en eenvoudig om te maken. Het gerecht bevat verse ingrediënten zoals koriander, uien en limoensap. Je kunt de Thaise tonijnsalade op verschillende manieren opdienen.
Bereiding Thaise tonijnsalade:
De bereiding van de Thaise tonijnsalade is erg eenvoudig. Het vraagt wat voorbereiding, maar de totale bereidingstijd is slechts 10 minuten. Je kunt met 3 tot 4 personen van de Thaise tonijnsalade genieten.
1. Open de blikjes tonijn en laat de tonijn uitlekken. Je mag de vis in kleinere stukjes hakken.
2. Hak de uien en koriander in kleinere delen. Daarnaast mag je het sap uit de limoen knijpen.
3. Meng de tonijn, uien, koriander, limoensap en de vissaus goed doorelkaar.
4. Breng de tonijnsalade op smaak met de zwarte peper en eventueel een snufje zout.
5. Serveer de Thaise tonijnsalade op een blaadje sla, toastje of brood.
Tip: Je kunt de Thaise tonijnsalade tijdens een feestelijke gelegenheid serveren. Doe de tonijnsalade op een toastje en leg er wat kaasjes of andere borrelhapjes omheen.
Recept door: Tonijnsalade recept