Tonijnsalade appel met cashewnoten

Tonijnsalade appel met cashewnoten

Ingrediënten:

  • Bladeren spinazie
  • 3 tomaten
  • ¼ witte ui
  • 1 blikje tonijn
  • 1 appel
  • Handvol ongezouten cashewnoten

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

Ingrediënten voor: Avocado-limoen dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels salsa
  • Verse koriander
  • ½ avocado

De tonijnsalade appel met cashewnoten is heerlijk van smaak. Het gerecht is zeer geschikt als lunch of voorgerecht. Daarnaast worden er bijna alleen maar gezonde ingrediënten gebruikt. De tonijnsalade appel wordt op een bedje van tomatenschijfjes gelegd. Het recept bevat tevens een zelfgemaakte avocado dressing. Als je niet van pittig houdt, kun je ook een halve limoen gebruiken. Natuurlijk kun je zelf bepalen of je een andere dressing neemt. De cashewnoten zorgen ervoor dat de tonijnsalade appel net wat extra smaak krijgt.


Bereiding Tonijnsalade appel met cashewnoten:

Dit recept voor de tonijnsalade appel met cashewnoten is geschikt voor 2 personen. Verdubbel de ingrediënten als je met meerdere personen wilt eten. De bereiding van de tonijnsalade is eenvoudig en duurt slechts 20 minuten.

Avocado-limoen dressing
Knijp het sap uit de limoen en snijd een halve avocado in stukjes. Doe vervolgens alle dressing ingrediënten in een keukenmachine, bij voorkeur een blender. Laat de blender zijn werk doen totdat het mengsel een gladde massa is.

1. Snijd de tomaten in de breedte. Verdeel de plakjes tomaat over de twee borden.
2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in kleine blokjes.
3. Doe de bladeren spinazie, ui, tonijn en blokjes appel in een kom. Meng alles goed door elkaar zodat je een mooie tonijnsalade krijgt.
4. Verdeel de salade over de schijfjes tomaat.
5. Neem een boterhamzakje en giet de avocado-limoen dressing hierin. Knijp de dressing in een hoek en knip een puntje van de hoek af.
6. Besprenkel de tonijnsalade met de dressing.
7. Bestrooi vervolgens de salade met de cashewnoten.

Tip: Als de dressing voor de tonijnsalade appel te dik is, kun je wat water toevoegen. Of eventueel de volgende keer minder avocado gebruiken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: