Tonijnsalade met aardappels en kappertjes

Tonijnsalade met aardappels en kappertjes

Ingrediënten:

  • 1 kopje verse sperziebonen
  • 1 kopje rode sla / roodlof
  • 1 blikje tonijn (180g)
  • 1 kopje cherry tomaten
  • 1 klein bosje radijs
  • ¼ rode ui
  • ¼ kopje olijven
  • 4 theelepels kappertjes
  • 4 eieren
  • 4 aardappels
  • Snufje zeezout

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Ingrediënten voor: Dressing

  • 1 theelepel sjalot
  • ½ theelepel Dijon mosterd
  • 1/8 theelepel ansjovis pasta
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse bladpeterselie
  • Zeezout en zwarte peper

De tonijnsalade met aardappels en kappertjes is vooral in Noord-Amerika populair. Het recept komt van kok Julia Child die de smaakcombinatie heeft bedacht. De tonijnsalade bestaat verder nog uit rode ui, radijs, cherry tomaten en sperziebonen. Het is een gezonde mix van groenten die wordt aangevuld met tonijn en een dressing van Dijon mosterd. De tonijnsalade met aardappels en kappertjes is geschikt voor een zomerse maaltijd of voor de lunch. Het recept maakt ¼ kopje dressing.


Bereiding Tonijnsalade met aardappels en kappertjes:

De bereiding van de tonijnsalade met aardappels en kappertjes is eenvoudig. Door de relatief lange voorbereiding duurt het klaarmaken ongeveer 30 minuten. Deze tonijnsalade is geschikt voor 4 personen, maar het recept kan makkelijk verdubbeld worden.

1. Ter voorbereiding kun je vast de groenten gaan snijden. Snijd de aardappels in vieren en halveer de cherry tomaten. Daarnaast kun je alvast de rode ui en radijsjes in plakjes snijden.
2. Laat de kappertjes en de tonijn uitlekken. Ontpit de olijven en hak deze in stukjes. Vervolgens kun je de rode sla in bladeren scheuren en de sperziebonen trimmen.
3. Plaats de eieren in een pan met koud water op hoog vuur. Breng het aan de kook en laat de eieren nog paar minuten koken.
4. Leg de eieren vervolgens voor 3 of 4 minuten in koud water. Laat uitlekken en verwijder de schil.
5. Snijd de eieren doormidden en gooi de dooiers weg.
6. Vul opnieuw een pan met koud water en voeg daar de aardappelen en zeezout aan toe.
7. Laat de aardappelen 10 tot 15 minuten op een hoog vuur sudderen. De aardappelen zijn gaar als je ze makkelijk met een vork kunt doorboren.
8. Giet af en vul de pan weer met water. Breng het water aan de kook en kook de sperziebonen voor 1 of 2 minuten.
9. Laat de bonen uitlekken, houd ze onder koud water zodat ze vervolgens opnieuw kunnen uitlekken.
10. Hak de sjalotjes, verse Italiaanse bladpeterselie en het knoflook fijn.
11. Klop vervolgens alle dressing ingrediënten (behalve de olijfolie). Tijdens deze handeling moet je langzaam de olie erdoor mengen.
12. Breng op smaak met zeezout en de gemalen zwarte peper.
13. Verdeel de tonijnsalade met aardappels over vier grote borden of ondiepe kommen.
14. Besprenkel elk bordje of kom tonijnsalade met de zelfgemaakte dressing.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: