Tonijnsalade met erwten en selderij

Tonijnsalade met erwten en selderij

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 8 ribben selderij
  • 1 middelgrote ui
  • 6 pruimtomaten
  • Handvol bladpeterselie
  • ½ kopje zwarte olijven
  • 2 citroenen
  • 1/3 kopje olijfolie
  • Zout en zwarte peper
  • 2 blikjes tonijn (300g)

Aantal personen: 3 tot 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De tonijnsalade met kikkererwten en selderij is een heel basic recept. Ondanks dat er al veel groenten gebruikt worden, is er nog genoeg ruimte voor eigen inbreng. Het recept bestaat nu onder meer uit pruimtomaten, bladpeterselie en een dressing van citroen.

Sommigen vinden deze tonijnsalade wat flauw en hebben daarom 4 teentjes knoflook toegevoegd. Daarnaast is het ook heerlijk om dille of balsamico azijn toe te voegen. Als je geen liefhebber van selderij bent, kun je deze door romaine sla vervangen. Hierdoor krijg je net een andere smaakbeleving.


Bereiding Tonijnsalade met erwten en selderij:

Zoals elke bijna elke salade is ook de tonijnsalade met erwten eenvoudig te bereiden. De bereidingstijd is slechts 20 minuten inclusief voorbereiding. Het recept is geschikt voor 6 redelijke porties.

1. Open de blikjes van de (Italiaanse) tonijn en de kikkererwten. Laat het uitlekken.
2. Versnipper de ui en hak de pruimtomaten in kleine blokjes.
3. Ontpit de olijven indien nodig en hak ze in grove stukken.
4. Snijd de bladpeterselie grof en hak de ribben selderij fijn.
5. Meng de selderij, tomaten, kikkererwten, ui, peterselie en olijven in een kom.
6. Roer de tonijn vervolgens door de salade heen.
7. Dresseer de tonijnsalade met het sap van twee citroenen en de olijfolie.
8. Breng de salade op smaak met het zout en peper.
9. Meng nogmaals alle ingrediënten goed door elkaar en serveer de tonijnsalade.

Tip: Varieer eens met bovengenoemde toevoegingen. Door het afwisselen geef je een heel andere smaak aan de tonijnsalade met kikkererwten en blijf je het langer lekker vinden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: