Tonijnsalade met limoen

Tonijnsalade met limoen

Ingrediënten:

  • 900g tonijnsteak
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 2 ½ theelepel zeezout
  • 1 theelepel wasabi poeder
  • 2 limoenen (rasp + sap)
  • 2 theelepels sojasaus
  • 10 streepjes hete saus (Tabasco)
  • 1 tot 2 avocado's
  • 2 lente-uitjes
  • ¼ kopje rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie + bestrijken

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De tonijnsalade met limoen is een heerlijk zomerse maaltijd. Het recept bevat een eigen vinaigrette die uit veel ingrediënten bestaat. De combinatie is erg smaak afhankelijk dus wellicht dat niet iedereen deze salade lekker vindt. Het wasabi poeder kan eventueel vervangen worden door cayennepeper.

Daarnaast zou je agave nectar kunnen toevoegen om de tonijnsalade iets zoeter te maken. De limoen en sojasaus kunnen namelijk voor een bittere smaak zorgen. Het beste is om wat met de ingrediënten te spelen en de tonijnsalade naar eigen smaak te maken.


Bereiding Tonijnsalade met limoen:

In 15 minuten heb je deze heerlijke tonijnsalade met limoen klaargemaakt. De bereiding is erg eenvoudig en de bereidingswijze bestaat uit weinig stappen. Het recept is geschikt voor 4 personen.

1. Bestrijk de tonijnsteaks met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper.
2. Leg de vis in een zeer hete pan en bak ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
3. Zet opzij en begin ondertussen met het voorbereiden van de groenten. Snijd de avocado in middelgrote blokjes terwijl je de lente-uitjes en rode ui in fijne stukjes hakt.
4. Rasp de schil van 2 limoenen en zorg dat je ongeveer 4 – 5 eetlepels limoensap hebt.
5. Maak een vinaigrette in een kleine kom. Gebruik hiervoor de olijfolie, zout, peper, limoenschil, wasabi poeder, sojasaus, hete saus en het limoensap.
6. Snijd de tonijn vervolgens in plakjes / blokjes van 2,5 tot 3 centimeter.
7. Voeg de avocado toe aan de dressing en doe de stukken vis in een aparte kom.
8. Meng de rode ui en lente-uitjes goed door de tonijn.
9. Giet de vinaigrette bij het tonijnmengsel en roer voorzichtig doorelkaar.
10. Serveer de tonijnsalade met limoensap op vier borden.

Tip: Voeg limoensap naar eigen smaak toe. Het originele recept schrijft 6 eetlepels voor, maar 4 eetlepels zullen wellicht beter aan je wensen voldoen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: