Tonijnsalade met witte bonen en rucola

Tonijnsalade met witte bonen en rucola

Ingrediënten:

  • 2 - 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroenschil
  • Sap van 1 citroen
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 - 3 grote handenvol wilde rucolasla
  • 1/4 kopje peterselie
  • 3 - 4 eetlepels rode ui
  • 400g witte cannellinibonen
  • 1 blikje tonijn

Aantal personen: 2 tot 3
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

In de zomer worden de barbecues al snel tevoorschijn gehaald. Er wordt veel vlees geroosterd, maar veel mensen hebben ook behoefte aan een frisse salade. De tonijnsalade met witte bonen en rucola is een zomers recept dat heerlijk van smaak is. Het gerecht bevat tevens een citroendressing, rode uien en peterselie. De combinatie is misschien verrassend, maar de tonijnsalade met witte bonen smaakt erg verfrissend. Het is wel belangrijk dat je rucolasla gebruikt, want ijsbergsla smaakt beduidend minder goed. Natuurlijk is dat wel voorkeursafhankelijk.


Bereiding Tonijnsalade met witte bonen en rucola:

Binnen 15 minuten heb je de tonijnsalade met witte bonen en rucola klaargemaakt. De bereiding is eenvoudig aangezien het recept uit weinig stappen bestaat. Je kunt uiteindelijk met 2 tot 3 personen van deze tonijnsalade genieten.

1. Laat de witte bonen en tonijn uitlekken. Maak daarnaast de rucola schoon.
2. Hak de peterselie fijn en snijd de rode ui in stukken.
3. Rasp een beetje van de citroenschil en pers de gehele citroen uit.
4. Meng de uien, peterselie en witte bonen in een grote kom.
5. Breng op smaak met het zout, de citroenschil en citroensap.
6. Voeg de olijfolie en eventueel wat kruiden toe.
7. Schep voorzichtig de tonijn er door. Zorg dat de stukken niet te veel breken.
8. Serveer de tonijnsalade met een stukje vlees.

Tip: Vervang de citroensap en schil door augurken en augurksappen. De tonijnsalade krijgt zo een heel andere smaak.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: