Tonijnsalade op brood

Tonijnsalade op brood

Ingrediënten:

  • 1 blikje tonijn (180 gram)
  • 2 eetlepels augurksappen
  • 1 gekookt ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Snufje zout en peper
  • 8 sneetjes wit brood

Aantal personen: 1 tot 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

In veel kantines of broodjeszaken worden sandwiches met salade verkocht. Het is echter veel goedkoper om zelf een boterham met tonijnsalade te maken. De bereiding is zeer eenvoudig en het recept laat genoeg ruimte voor eigen inbreng. Er zijn namelijk maar een paar basisingrediënten, waardoor je zelf extra groenten kunt toevoegen. De tonijnsalade smaakt nog beter met plakjes augurk of gehakte selderij. Eventueel kun je er voor kiezen om mosterd in plaats van mayonaise te gebruiken.


Bereiding Tonijnsalade op brood:

De bereiding van de tonijnsalade op brood kan eigenlijk niet eenvoudiger. Het is een kwestie van ingrediënten mengen en een boterham smeren. De bereiding van de tonijnsalade duurt daarom slechts 10 minuten. Het recept is geschikt voor één of twee personen.

1. Tref voorbereidingen en laat de tonijn uitlekken. Daarnaast kun je ook de peterselie in stukjes hakken.
2. Zet een pannetje met water op en laat een ei enkele minuten koken. Eventueel kun je het gekookte ei in kleinere stukken snijden.
3. Meng de tonijn, augurksappen en het ei in een kleine kom.
4. Voeg de mayonaise en peterselie toe aan het mengsel. Je kunt ook extra groenten toevoegen.
5. Breng de tonijnsalade op smaak met een snufje zout en peper.
6. Verdeel de tonijnsalade over de 4 sneetjes brood. Leg vervolgens de andere 4 sneetjes er bovenop.
7. Snijd de boterhammen doormidden en geniet van je heerlijke boterham met tonijnsalade.

Tip: Als je aan het lijnen bent, kun je beter bruin of donkerder brood gebruiken. De tonijnsalade zal nog steeds hetzelfde smaken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: