Tonijnsaladerecept.nl

Heerlijke tonijnsalade recepten hier verzameld

Tonijnsalade op komkommer

Tonijnsalade op komkommer

Ingrediënten:

  • ½ groene appel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 5 Kalamata olijven
  • 3 eetlepels rode ui
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels verse kruiden (naar voorkeur)
  • Citroenschil naar smaak
  • Snufje zout en peper
  • 1 blikje tonijn (in water)
  • 1 komkommer

Aantal personen: 1 tot 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Tonijnsalade op komkommer is een gerecht dat een beetje afwijkt van de standaard. Vaak wordt de salade met pasta of een broodje gegeten maar hier wordt dit op een stuk komkommer geserveerd. In de tonijnsalade zijn appel, bleekselderij, rode ui en andere groenten te vinden. Het wordt op smaak gebracht met verse kruiden naar voorkeur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor basilicum, maar dille, tijm, rozemarijn zijn ook prima te gebruiken.


Bereiding Tonijnsalade op komkommer:

Het klaarmaken van de tonijnsalade op komkommer duurt niet lang maar vergt wel wat voorbereiding. Binnen 20 minuten heb je een frisse salade klaarstaan. Het recept is geschikt voor één of twee porties.

Begin met de voorbereiding van de tonijnsalade en laat de tonijn goed uitlekken. Verwijder het klokhuis van de appel maar laat de schil eromheen en snijd dan in blokjes. Daarna ook de bleekselderij, rode ui en Kalamata olijven in blokjes snijden. Vergeet niet om de olijven eerst te ontpitten. Rasp de schil van de citroen en gebruik eventueel wat citroensap voor extra smaak.

Was de komkommer, snijd de toppen eraf en hak dan doormidden. Je kunt ervoor kiezen om het meest zachte gedeelte te verwijderen omdat dit maar weinig smaak heeft. Meng de groenten, tonijnsalade, mayonaise en de kruiden naar keuze in een middelgrote kom. Even op smaak brengen met een snufje zout en peper en dan de tonijnsalade naar de stukken komkommer verplaatsen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: