Tonijnsalade met paprika en maïs

Tonijnsalade met paprika en maïs

Ingrediënten:

  • 2 kopjes maïskorrels
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ kopje witte wijnazijn
  • ½ kopje extra virgine olijfolie
  • Olijfolie voor de vis
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 250g tonijn filet
  • Zeezout
  • Optioneel: ½ kopje kruidenmix naar voorkeur

Aantal personen: 3 tot 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De tonijnsalade met paprika en maïs vult goed en wordt met veel verschillende kruiden bereid. Het is mogelijk om een kruidenmix naar voorkeur toe te voegen naast de gemalen kurkuma. Om extra smaak toe te voegen wordt er tevens een dressing gebruikt en zeezout toegevoegd. De tonijnsalade wordt niet met kant-en-klare tonijn uit blik bereid. Het recept bevat namelijk een verse tonijn filet die nog de nodige aandacht vereist.


Bereiding Tonijnsalade met paprika en maïs:

De bereiding van de tonijnsalade met paprika en maïs is niet heel moeilijk, maar vergt wel tijd om te maken. Het marineren van het maïs duurt enkele uren, terwijl de tonijn filets ook nog moeten koken. Verder heb je binnen een halfuur een tonijnsalade voor 3 tot 4 personen bereid.

Meng de witte wijnazijn, suiker, zout en kurkuma in een klein pannetje. Voeg ¼ kopje water toe en breng het mengsel aan de kook. Doe de maïskorrels in een kom, giet de marinade er overheen, dek af en laat enkele uren in de koelkast intrekken. Verwijder de kern van de gele en rode paprika en snijd samen met de sjalotjes in blokjes.

Doe een kruidenmix naar voorkeur in een ondiepe schaal en dep de tonijn filets droog. Bestrijk de vis met een laagje olijfolie en breng ze op smaak met een snufje zout. Daarna mag je tonijn filets in het schaaltje met de kruidenmix deppen maar schudt de overbodige kruiden eraf. Giet nog een beetje olijfolie aan beide zijdes van de tonijn filets.

Verhit een grote pan op hoog vuur zodat een druppel water direct zou verbranden. Schroei de tonijn ongeveer 10 tot 15 seconden aan beide zijden. Verplaats daarna naar een bord en laat de vis ongeveer 20 minuten staan voordat je begint met snijden. Snijd de tonijn filets in stukken van een halve centimeter en vermeng met wat olijfolie.

Scheid de marinade van het maïs en begin met het persen van de limoenen. Meng daarna de limoensap, olijfolie en het maïs. Laat dit 5 minuten staan en voeg dan ook de paprika, sjalot en peterselie toe. Dien op in borden en leg de blokjes tonijn filet er bovenop. Breng de tonijnsalade eventueel op smaak met zeezout en wat extra kruidenmix.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: