Tonijnsalade pasta met aubergine

Tonijnsalade pasta met aubergine

Ingrediënten:

  • 300g fusilli pasta
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 bakje basilicum
  • 1 bakje Cherrytomaten
  • 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie
  • Snufje zout & peper
  • Optioneel: maïs of gele paprika

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Een tonijnsalade pasta met aubergine kan een broodvervanger zijn maar kan ook prima als hoofdmaaltijd tijdens het avondeten opgediend worden. De salade wordt bereid met Cherrytomaten en basilicum en is aan te vullen met gele paprika of maïs. Ook kun je variëren door zwarte olijven (zonder pit) aan deze maaltijd toe te voegen.


Bereiding Tonijnsalade pasta met aubergine:

Het recept voor de tonijnsalade pasta met aubergine is geschikt voor vier personen. In minder dan een kwartier kun je deze heerlijke maaltijd op tafel zetten.

Breng een pan met water aan de kook en kook de fusilli pasta binnen enkele minuten beetgaar. Snijd ondertussen de aubergine, de Cherrytomaten en de knoflook fijn. De tonijn laten uitlekken en de takjes van de basilicum verwijderen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de aubergine gedurende 2 minuten. Voeg ook de knoflook en tomaatjes toe en laat het nog zo’n 5 minuten bakken.

Tonijn en de rozijnen toevoegen om na 1 minuut van het vuur te halen. Giet het water af en schep de pasta door de groenten. Garneer met de blaadjes basilicum en breng eventueel op smaak met een snufje zout en peper. Verdeel de pasta tonijn salade over de vier borden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: