Campanella pasta tonijnsalade

Campanella pasta tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 500g campanella pasta
  • ½ kopje extra vergine olijfolie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kopjes kerstomaatjes
  • 240g bevroren artisjokharten
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels tijmblaadjes
  • ¼ kopje verse bladpeterselie
  • 180g Italiaanse tonijn uit blik
  • Snufje zeezout & peper

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...

De campanella pasta tonijnsalade wordt met een bepaalde pastasoort bereid. Campanella is pasta die gevormd is als een kleine bloem of bel. Het wordt in het originele recept gebruikt maar eventueel kun je ook andere pasta zoals penne of macaroni nemen. De maaltijd bevat veel groenten zoals rode ui, knoflook, kerstomaatjes en peterselie. De campanella pasta tonijnsalade wordt op smaak gebracht door olijfolie en kruiden.


Bereiding Campanella pasta tonijnsalade:

Het bereiden van de campanella pasta tonijnsalade is niet moeilijk, maar vereist wel wat werk. Binnen 35 minuten heb je een heerlijke maaltijd bereid voor 4 personen.

Ter voorbereiding kun je beginnen met het snijden van de groenten. Hak de rode ui, teentjes knoflook, de tijmblaadjes en de verse peterselie fijn. Ook kun je de kerstomaatjes halveren en als ze ontdooid zijn ook de artisjokharten in vieren snijden. Laat ondertussen ook de Italiaanse tonijn en de kappertjes goed uitlekken.

Breng daarna een grote pan met gezouten water aan de kook op hoog vuur. Voeg de campanella pasta toe, roer af en toe, maar kook in gedurende 8 tot 10 minuten gaar. Giet het water af en houd ongeveer 1 kop van het pasta water apart. Verhit daarna ¼ kopje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui voor 5 minuten onder regelmatig roeren totdat het zacht wordt.

Voeg daarna de knoflook toe en bak ongeveer 30 seconden. Daarna kun je ook de tonijn erbij doen en met behulp van een vork in meerdere stukken hakken. Meng de Cherry tomaatjes, tijm, artisjokharten en de kappertjes door het mengsel. Kook nog ongeveer 8 minuten totdat de tomaat zacht begint te worden. Als laatste de resterende olijfolie en peterselie toevoegen.

Nu eventueel de pasta water toevoegen om de saus wat dunner te maken. Breng het geheel op smaak met een snufje zeezout en gemalen zwarte peper. Meng de pasta en de saus en serveer dan de campanella pasta tonijnsalade op een mooi pastabord.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: