Tonijnsalade met mango en pinda’s

Tonijnsalade met mango en pinda’s

Ingrediënten:

  • 1 kopje mango
  • ½ kopje lente-uitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 ½ eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel rijstwijnazijn
  • 1 eetlepel limoensap
  • 4 eetlepels (ongezouten) pinda's
  • ½ kopje kippenbouillon
  • 2 tonijn steaks
  • 4 bladeren sla
  • Snufje zout en peper
  • Olijfolie

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De tonijnsalade met mango en pinda’s is een zeer goede lunch of kan eventueel ook als een voorgerecht dienen. Je proeft de pinda’s echt want er zit ook pindakaas in. De groenten ontbreken ook niet. Zo wordt de mango aangevuld door lente-uitjes, rode paprika en koriander en sla. Eventueel kun je ook wat komkommer of spinazie toevoegen. De tonijn steaks maken de salade net wat luxer dan degene met tonijn uit blik.


Bereiding Tonijnsalade met mango en pinda’s:

Het bereiden van de tonijnsalade met mango en pinda’s is niet moeilijk maar vergt meer voorbereiding. Zo moeten de tonijn steaks bijvoorbeeld gebakken worden. Binnen 20 minuten heb je een maaltijd voor 4 personen bereid.

Begin met de voorbereiding en maak de groenten klaar om te verwerken. Verwijder de zaadjes van de rode paprika en snijd samen met de mango in blokjes. De lente-uitjes en de verse koriander kun je fijn hakken. Verhit ondertussen wat olijfolie in een pannetje en rooster de ongezouten pinda’s. Laat kort bakken en haal de pan dan van het vuur.

Bak dan ook de tonijn steaks in een pan, laat ze beetje afkoelen en snijd dan in grove stukken van zo’n 5 centimeter. Meng de vis, mango, rode paprika, lente-uitjes en de koriander in een kom. Toss goed zodat alle ingrediënten goed mengen en zet opzij. Combineer de bouillon, pindakaas, azijn en limoensap in een andere kom.

Voeg de dressing toe aan de tonijnsalade met mango en pinda’s. Meng het voorzichtig door elkaar en breng dan op smaak met een snufje zout en peper. Schik de blaadjes sla op aparte borden en schep ongeveer een kwart van de salade op elk bord. Maak het af door te garneren met de geroosterde pinda’s.

Photo: Yvonne Duivenvoorden


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: