Gevulde avocado met tonijnsalade

Gevulde avocado met tonijnsalade

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel rode ui
  • 1 eetlepel selderij
  • Avocado
  • Sap van 1 citroen
  • Zeezout & peper
  • Gedroogde dille
  • 150g tonijn

Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Het komt vaak voor dat bepaalde groenten gevuld worden met salades of kaas. Denk maar aan de gevulde paprika, courgette of tomaat. Het is echter ook mogelijk om een avocado met tonijnsalade te vullen.

De vulling wordt gemaakt van tonijn, rode ui, selderij. Het wordt op smaak gebracht met sap van een citroen, dille en andere kruiden. Je zou ook wat extra groenten kunnen toevoegen om de gevulde avocado met tonijnsalade nog lekkerder te maken.


Bereiding Gevulde avocado met tonijnsalade:

De gevulde avocado met tonijnsalade is een van de simpelste recepten. In 10 minuten heb je de maaltijd bereid want het kost slechts minimale voorbereiding. Het recept is geschikt voor één portie.

1. Hak de selderij fijn terwijl je de rode ui versnippert.
2. Laat de tonijn uitlekken en breek in brokken met een vork.
3. Pers een citroen en houd het sap even apart.
4. Snijd de avocado doormidden en schep de kern (vruchtvlees) in een kom.
5. Voeg de gesnipperde ui, selderij, citroensap en dille toe.
6. Meng de ingrediënten en roer de tonijn erdoorheen.
7. Breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
8. Doe het mengsel in de vrucht zodat je een gevulde avocado met tonijnsalade krijgt.

Tip: Als je niet graag uit een avocado eet, kun je de salade ook op een sandwich smeren.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: