Tonijnsalade met ciabatta en kappertjes
Ingrediënten:
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels kappertjes
- 8 tot 10 basilicumblaadjes
- ½ komkommer
- 4 of 5 tomaten
- 3 sneetjes ciabatta
- 200g tonijn
- Zout & peper
De tonijnsalade met ciabatta en kappertjes heeft een aparte maar heerlijke smaak. Ciabatta is een Italiaanse broodsoort die luchtig is en een knapperige korst heeft. Het is de bedoeling dat je een stevig brood neemt anders zal het te vochtig worden. Gebruik eventueel pitabrood als vervanger. Om de tonijnsalade nog beter te maken kun je ook groene of rode paprika toevoegen. Daarnaast zal het met wat rode ui of iets meer kappertjes ook heerlijk smaken.
Bereiding Tonijnsalade met ciabatta en kappertjes:
Het klaarmaken van de tonijnsalade met ciabatta is niet moeilijk. Je hoeft niets te koken waardoor het ook een geschikte lunch wordt. In 20 minuten heb je een heerlijk gerecht voor 2 personen bereid.
1. Zorg dat je de kappertjes eerst laat uitlekken en ze daarna grof in stukjes hakt.
2. Dompel het brood kort in koud water. Knijp daarna goed en verkruimel in een kom.
3. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Hak daarna samen met de komkommer fijn.
4. Voeg de blokjes tomaat en komkommer toe aan het brood.
5. Scheur de basilicumblaadjes af en voeg samen met de kappertjes bij het mengsel.
6. Laat de tonijn uitlekken en brokkel in stukjes.
7. Voeg de tonijn, rode wijnazijn, olie toe aan het mengsel van brood en groenten.
8. Breng op smaak met peper en zout en meng de salade goed door elkaar.
9. Serveer de tonijnsalade met ciabatta eventueel met blaadjes sla.
Tip: Koop het ciabattabrood op voorhand. Het is het lekkerst als het een dag of twee dagen oud is.
Recept door: Tonijnsalade recept