Tonijnsalade lasagne

Tonijnsalade lasagne

Ingrediënten:

  • 3 blikjes (540g) tonijn
  • ½ kopje verse dille
  • ½ kopje + 2 eetlepels olijfolie
  • 450g lasagne bladen
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 1/3 kopje bieslook
  • 4 rode paprika
  • 3 koppen rucola sla
  • Zout en peper

Aantal personen: 3 tot 6
Bereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
4 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Tonijnsalade kan op verschillende manieren worden gegeten. In recepten heb je vaak varianten die smeerbaar zijn en dus op brood geserveerd worden. Daarnaast zijn er diverse pasta tonijnsalade die als volledige maaltijd dienen. Het recept voor de tonijnsalade lasagne is echter uniek en smaakt zeer goed. In tegenstelling tot veel lasagne recepten wordt er hier geen kaas gebruikt. De tonijnsalade lasagne zit vol met groenten en bevat een zelfgemaakte paprikasaus.


Bereiding Tonijnsalade lasagne:

Het bereiden van de tonijnsalade is niet moeilijk. Je werkt echter met diverse ingrediënten en de instructie bestaat uit veel stappen. De bereiding duurt hierdoor meer dan één uur. Het recept voor de tonijnsalade lasagne is geschikt voor 6 porties.

1. Verwarm de oven op 150 tot 180 graden en leg de paprika’s op een bakplaat.
2. Laat de paprika’s ongeveer 20 minuten roosteren totdat ze overal een beetje verkoold zijn.
3. Zorg er wel voor dat je ze om de 5 minuten een keer draait. Leg de rode paprika’s vervolgens in een kom en dek deze af met plasticfolie voor ongeveer 10 minuten.
4. Verwijder de verkoolde schil, stengels en zaden met behulp van uw vingers of een mes.
5. Vet ondertussen een bakplaat in met 1 eetlepel olijfolie. Daarnaast kun je de lasagnebladen in een grote pan gezouten water doen. Laat het enkele minuten koken om het vervolgens af te gieten.
6. Leg de lasagnebladen in de oven. Om plakken te voorkomen moet je de bladen niet op elkaar leggen.
7. Laat de tonijn uitlekken, terwijl je de dille in kleine stukjes hakt. Snijd daarnaast de bieslook fijn.
8. Neem een grote kom en meng de tonijn, dille, citroensap en ¼ kopje olijfolie door elkaar.
9. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat kruiden toe.
10. Met behulp van een blender kun je de geroosterde paprika pureren. Voeg daarnaast de sherryazijn en ½ theelepel zout.
11. Giet de resterende olijfolie voorzichtig bij het paprikamengsel, terwijl de blender nog aan staat. Meng het goed door elkaar voor ongeveer 30 seconden.
12. Leg eerst een laag lasagnebladen in de bodem van een ruime ovenschaal. Plaats hier vervolgens 1/3 van de rucola sla, een kwart van de paprikasaus en 1/3 van de tonijnsalade bovenop.
13. Herhaal de gehele handeling nog twee keer. Aan de bovenkant moeten nog lasagnebladen en je kunt het garneren met de resterende paprikasaus en bieslook.
14. Zet de tonijnsalade lasagne in een voorverwarmde oven. Raadpleeg voor de bereidingstijd de verpakking van de lasagnebladen.
15. Verdeel de tonijnsalade lasagne over 6 borden en geniet van een heerlijke maaltijd!

Tip: Als je minder tijd hebt, kun je ook kant-en-klare saus gebruiken. Een standaard tomaten- of paprikasaus is bijvoorbeeld prima te gebruiken voor de tonijnsalade lasagne.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: