Mediterrane tonijnsalade

Mediterrane tonijnsalade

Ingrediënten:

  • Sap en geraspte schil van 1 citroen
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1/3 kopje olijfolie + bestrijken
  • ¼ kopje verse dille
  • Snufje zout en peper
  • 1 blikje kikkererwten (400g)
  • 1 komkommer
  • 1 bosje lente-uitjes
  • Cherry tomaten
  • 1 krop romaine sla
  • 2 blikjes tonijn
  • 2 pitabroodjes

Aantal personen: 2 tot 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

De mediterrane keuken kenmerkt zich door het gebruik van streekproducten en verse ingrediënten. Deze maaltijden bestaan vaak uit vele soorten groenten, vlees of vis. De mediterrane tonijnsalade bevat ook veel verse ingrediënten zoals sla, Cherry tomaten, komkommer en dille.

Het gerecht wordt op smaak gebracht door een dressing van citroen, Dijon mosterd en olijfolie. Je zou eventueel ook een dressing van augurksappen kunnen maken. De mediterrane tonijnsalade wordt geserveerd met partjes pitabrood.


Bereiding Mediterrane tonijnsalade:

De voorbereiding van de mediterrane tonijnsalade kost nagenoeg het meeste tijd. Het voorbereiden duurt 20 minuten, terwijl het koken van de ingrediënten slechts 5 minuten duurt. Het recept voor de mediterrane tonijnsalade is geschikt voor 4 porties.

1. Spoel de kikkererwten af en laat samen met de tonijn uitlekken. Brokkel de vis in stukjes.
2. Ontdoe de komkommer van haar zaden en snijd deze in kleine blokjes.
3. Hak de dille fijn en snijd de lente-ui in plakjes, terwijl je de Cherry tomaten halveert.
4. Rasp de romaine sla en de citroenschil. Bewaar tevens het sap van de citroen.

5. Maak de dressing en klop de mosterd, het citroensap en citroenschil in een kleine kom.
6. Meng langzaam de olijfolie er doorheen totdat de ingrediënten goed zijn gemengd.
7. Roer vervolgens de dille in het mengsel terwijl je het met zout en peper op smaak brengt.
8. Meng de tonijn, kikkererwten, komkommer, tomaatjes en lente-uitjes in een grote kom.
9. Voeg vervolgens ¼ kopje van de dressing aan het mengsel toe.
10. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk beide kanten van de pita met olijfolie.
11. Breng de broodjes op smaak met zout en peper en laat koken tot ze goudbruin zijn.
12. Laat afkoelen en snijd de pitabroodjes vervolgens in partjes.
13. Verdeel de romaine sla en de rest van de dressing over 4 kommen.
14. Plaats de mediterrane tonijnsalade hier bovenop en serveer met de pitabroodjes.

Tip: Serveer de mediterrane tonijnsalade met toastjes of naan brood. Zo worden het lekkere borrelhapjes.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: